tiistai 15. joulukuuta 2015

Tervetuloa väkertelemään

Heipä hei ja tervetuloa blogilleni. Ajattelin kokeilla tällaista blogin pitämistä ja kirjoitella tänne satunnaisesti omista väkerryksistäni. Olen hitusen alle kolmekymppinen miehenalku jolle on siunautunut sellainen mahdoton luomisen vimma, että koko ajan täytyy olla jotakin värkkäilemässä. Tykkään touhuilla kaikkea sellaista jossa pääsen käsilläni tekemään ja missä lopputuloksena on jotain nättiä josta saa ihasteltavaa pidemmäksikin aikaa.

Löysinkin hiljattain Fimot, elikkäs askartelykäyttöön tehdyt polymeerimassat ja innostuin niistä aivan täysin. Olen aina tykännyt pikkutarkasta pipertämisestä ja noista massoista on todella helppo työstää kaikenlaista pientä ja sievää koriste-esinettä. Moni askartelija näkyy noista massoista tekevän kaikenlaista karkkikorua ja muuta hassua mutta kuitenkin suhteellisen simppeliä luomusta. Jotkut rakentelevat todella yksityiskohtaisia ja aidonnäköisiä miniatyyrejä ja se on juuri se suuntaus joka itseäni erityisesti kiinnostaa.




Huomasin, että sellaiset soveltuisivat hyvin esimerkiksi koruiksi. On jotenkin hienompaa, että sillä pienellä esineellä on jokin muukin funktio, kuin seisoa hyllyn reunalla tyhjänpanttina. Ilokseni huomasin kaikenlaisia korunosia olevan helposti saatavilla ja olen korvakorujakin ehtinyt jo aika liudan tekemään. Enpä olisi arvannut, että jotain koruja ryhdyn joskus näpertelemään. Ei välttämättä kovin miehekästä hommaa, mutta niinpä vain kiinnostuin korujen teosta sen verran, että olen ajatellut niitä ehkä myyntiinkin asti tekeväni.

Fimo -askartelujen lisäksi tykkään rakennella kaikenlaisia liikkuvia ja itsestään toimivia vimpaimia. Siksi olen kiinnostunut varsinkin Arduino-alustoista, koska niillä taas on todella helppo rakennella kaikenlaisia omia laitteita. Sen lisäksi yhtenä kovana kiinnostuksen kohteena on ollut omien tietokone- ja mobiilipelien tekeminen.

Monia muitakin kiinnostavia asioita on tässä maailmassa tarjolla, mutta tuossapa ne itseäni lähimpänä olevat. Eli tuon kaltaisia projekteja on tänne blogilleni odotettavissa. Mainitsen vielä senkin, että vaikka kaikenlaisia juttuja osaankin väsäillä, en ole silti mitenkään erityisen lahjakas missään. En esimerkiksi osaa syvällisesti elektroniikkaa enkä osaa juurikaan ohjelmoida. Eli ne projektit jotka olen itse saanut aikaiseksi, osaa kyllä melkeinpä kuka tahansa muukin toteuttaa.

Laitetaan tähän loppuun näytille muutamat tekemäni fimo-teokset. Minua voi seurata myös instagramissa nimellä luomisenvimma jossa teoksiani on nähtävissä lisää.


 
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti