keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Kissat ruokkiva robotti

Mainitsin toissaviikolla Arduino viritelmästäni, jossa oli lähestymisanturi ja servo joka liikauttaa sarviaan kun jotakin osuu lähestymisanturin ulottuville. Nyt olen saanut vekottimen muiltakin osin valmiiksi ja tässä on lopputulos:




Kyseessä on  kissanruoka-automaatti. Ei sillä, että laite olisi välttämättä aivan tarpeellinen ja toisi suurta helpotusta arkeen, vaan rakentelin laitteen vain ihan rakentelemisen ilon vuoksi. Tutkiskelin yksi päivä elektroniikkarojujani ja jostain keksin, että tuollaisen vekottimenhan niistä saisi aikaiseksi. Toki laite voi toimia myös muunakin annostelijana, esimerkiski karkkiautomaatiina. Käsi vain alle ja laite annostelee namuja kouraan pienen annoksen.Tässä videota kuinka vehje toimii käytännössä ja kuinka kissat siitä tykkäsivät:


Toimintaperiaate on lyhyesti selostettuna se, että kun kissa saapuu tarpeeksi lähelle ultraäänitutkaan, servo pyörähtää ja kiskaisee narua, joka avaa luukun ja säiliöstä pääsee tipahtamaan raksuja kuppiin. Ruokasäiliönä toimii tyhjä Pringles -purkki jonka pohja on leikattu auki.

Jos nyt aivan vakavissaan olisin vehkeen rakentanut, niin raksujen ei tietenkään pitäisi päästä tippumaan suoraan kissojen niskaan ja ruokaa pitäisi tulla isompi annos kerrallaan. Laitteessa pitäisi olla myös jonkinlainen jumiutumisen estämismekanismi, koska nyt raksut jumittuvat luukun suulle muutaman annostelukerran jälkeen. Mutta en tehnyt tätä niin vakavissani, vaan ihan hupiprojektina tämän veivailin. Tämä oli hauska projekti opiskella arduinoa ja hieman puutöitäkin pääsin tekemään pitkästä aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti