torstai 17. joulukuuta 2015

Tanssimattoprojekti - osa 1

Tein viime viikolla hienon löydön kirpputorilta - tanssimatto 50 sentillä. Kyseessä oli plug & play tyylinen systeemi, eli aparaatti kytketään scartilla kiinni televisioon ja ei muuta kuin tanhuilemaan.



Tanssimatossa on itsessään sisäänrakennettuna eräänlainen pelikonsoli ja muutama peli, kuten tanssipeli ja flipperi. Ne ovat grafiikaltaan simppeliä c64-tyylistä pikseligrafiikkaa ja äänimaailmakin on vastaavanlaista 8bittistä pimputtelua. Löysin samasta laitteesta jonkun ostostv-mainoksen ja kuvasin itsekin hieman ruudulta peliä nähtäväksi:



Ehkä vähän karun näköistä, mutta kyllä laitteesta oli hupia viidenkymmenen sentin edestä. Vielä enemmän siitä hupia irtoaisi, jos maton saisi kytkettyä tietokoneeseen ja sillä voisi pelata StepManiaa. Matossa ei ole kuin scart-liitin, mutta sen verran yksinkertainen laite on kyseessä, että on kai se oltava jotenkin tietokoneeseen yhdistettävissä.Vielä minullla ei ole hajuakaan että miten se onnistuu, mutta veikkaan, että esimerkiksi arduino korttiin maton painikkeet on yhdistettävissä ja sen avulla sen  saa liitettyä tietokoneen usb-porttiin kiinni. Tai jos en saa laitteen elektroniikasta minkäänlaista tolkkua, voin repiä ne hiivattiin ja käyttää pelkästään laitteen matto-osaa ja toteuttaa elektroniikan itse vaikka näiden ohjeiden perusteella.

Elikkäs ainakin tällainen projekti minulla olisi joululomaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti