sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Viikonlopun puuhastelut - kettukarkkia ja torttua

Erilaiset karkkipaperikuviot ovat suosittuja käsityöihmisten keskuudessa. Varsinkin Fazerin Pihlaja, eli "kettukarkki" -kuvioilla ihmiset kutovat villasukkia kaikenlaista muuta vaatetta. Hauska idea mielestäni ja itsellänikin alkoi haluttaa tehdä jotain tuolla kuvioinnilla. Sain idean kettukarkki -avaimenperästä.

Valmistin avaimenperän keltaisesta ja valkoisesta Fimo -massasta. Kettukuvion leikkasin karkkipaperista ja liimasin massaan kiinni uunituksen jälkeen. Loput sävyt maalasin akryyleillä ja koko komeuden päälle laitoin suojaksi monta kerrosta Fimo -lakkaa. Tein avaimenperän oikeisiin mittoihin, mutta karkin päädyssä olevat paperilipareet tein normaalia paksummiksi jotta kestäisivät rasitusta. Karkin läpi menevä korupiikki antaa hieman lisätukea.




Vinkki: Ainakin noissa minun ostamissani avainrenksuissa tuntui olevan kohtalaisen löysä se pieni rengas johon koru pujotetaan. Niin se on toki tarkoituksella, jotta me koruharrastelijat saisimme renksut auki ilman ammattilaisten voimatyökaluja. Mutta minua huolettaa, että renksu voi aueta joskus itsekseen ja avaimenperä kadota. Niinpä kun olin pujottanut renkaan korupiikin läpi, suljin renkaan juottamalla sen umpeen pienellä tipalla tinaa.

Rengas juotettu umpinaiseksi. Ei pitäisi enää itsekseen avautua. 

Valmistin lisäksi parit joulutorttu -korvakorut. Toisessa parissa hillo tortun päällä ja toisessa sisällä. Jostain syystä minulla oli hankaluuksia saada näitä maalattua aidon näköiseksi. Periaatteessa pitäisi olla aika yksinkertainen maalaus, mutta ei vain tuntunut osuvan sävyt kohdilleen. Mutta tässäpähän tätä tulee opeteltua ja koko ajan huomaan kehittyväni. Tuli tortuista ihan onnistuneet ja varsinkin pieni tomusokerikerros vielä hieman paransi ulkonäköä.

 


Sitten askartelin vielä arduinollakin yhtä projektia. Ultraäänitutka tunnistaa kun joku tulee lähelle jonka jälkeen servo liikauttaa hetkellisesti vipuaan ja palaa alkuasentoonsa. Sen jälkeen on noin 20 sekunnin viive ennen kuin laite reagoi lähestymiseen uudelleen. Vielä en tohdi sanoa, mikä on se lopullinen laite jota tämä viritelmä on tulossa ohjaamaan, koska en ole ihan varma lopputuloksen toimivuudesta. Pääsen rakentelemaan loput ensiviikolla, mutta tämä elektroniikkapuoli on valmiina ja tässä videota tämänhetkisestä virityksestä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti